Nieuws

 
Het Anker wint de Louis Hijweegen wisselbeker 2024!

Het Anker wint de Louis Hijweegen wisselbeker 2024!

Na een spannende middag in het Ewoud en Elisabeth gasthuis, zijn onze toppers de winnaars van het schoolschaaktoernooi. De Louis Hijweegen wisselbeker krijgt een mooi plekje op onze school.Op 16 maart volgt het regionaal kampioenschap.

Nationale Voorleesdagen, voorleestassen voor groep 1/2 en Kind en Co

Nationale Voorleesdagen, voorleestassen voor groep 1/2 en Kind en Co

Het Anker neemt deel aan de Nationale Voorleesdagen. We hechten veel belang aan voorlezen en lezen. Het heeft een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip en het is heerlijk om voorgelezen te worden. Tijdens de opening werd er voorgelezen uit ‘Help! Een verrassing!’  door juf Jeanette. De kleuters en de kinderen van Kind en Co zaten helemaal in het verhaal. Ook werden de voorleestassen uitgereikt. Elke tas bevat voorleesboekjes en een prachtige knuffel. Deze zijn gemaakt door ouders van onze school. De kinderen mogen de tas om de beurt een weekje mee naar huis.

Het is winter

Het is winter

Met deze temperaturen hebben de kinderen veel geleerd over vriezen en dooien/smelten, over ijs en zelfs over de Noord- en Zuidpool. Ze gingen een kijkje nemen bij de sloot; er ligt al een dun laagje ijs op!

Kerststal

Kerststal

De kinderen van de onderbouw zijn deze week naar de kerk geweest, om daar de kerststal te bewonderen. Vooraf werd het kerstverhaal voorgelezen; in sommige groepen werd het verhaal ook nagespeeld. Wat konden de kinderen er al veel over vertellen.

Sinterklaas op school

Sinterklaas op school

Vandaag bracht Sinterklaas met zijn Pieten een bezoek aan school. Ze kwamen aan in twee gele busjes en werden luid toegezongen door leerlingen, ouders en team. Alle kinderen mochten naar de Schatkamer om daar Sinterklaas te ontmoeten. Het was een heel gezellig, knus feest.

Afsluiting project “In het bos”

Afsluiting project “In het bos”

De kinderen van groep 1/2 hebben de afgelopen tijd heel veel geleerd over wat er allemaal leeft in het bos. Ter afsluiting zijn zij met Natuur en kids naar het kasteelbos geweest. Dat was genieten! We zagen een hoop blije kabouters.

Kinderboekenweek 2023

Kinderboekenweek 2023

De Kinderboekenweek is weer geopend! Het thema is:’Bij mij thuis’. Alle meesters en juffen vertelden over hun favoriete boek en elke groep kreeg een nieuw boek cadeau. We verheugen ons op de jaarlijkse voorleeswedstrijd en het kleedjeslezen. Lekker aan elkaar voorlezen op een kleedje.

Wow, de wereld! (Explora)

Wow, de wereld! (Explora)

Tijdens het thema ‘Aardse extremen’ leren kinderen uit Explora van alles over wolken, vulkanen, aardbevingen, tsunami’s en orkanen. De kinderen van groep 4, 5 en 6 onderzoeken wat er opvalt aan de hoogte van het landschap op breuklijnen. Wilt u weten hoe betrokkenheid eruit ziet? Zo dus!