Nieuws

 
Wow, de wereld! (Explora)

Wow, de wereld! (Explora)

Tijdens het thema ‘Aardse extremen’ leren kinderen uit Explora van alles over wolken, vulkanen, aardbevingen, tsunami’s en orkanen. De kinderen van groep 4, 5 en 6 onderzoeken wat er opvalt aan de hoogte van het landschap op breuklijnen. Wilt u weten hoe betrokkenheid eruit ziet? Zo dus!

Welkom terug!

Welkom terug!

Deze week zijn wij weer begonnen. In alle klassen hebben we aandacht besteed aan de groepsvorming. Door middel van Vreedzaam en allerlei activiteiten om elkaar goed te leren kennen. We hebben zin in het nieuwe schooljaar!

Eindmusical groep 8. Wat een talent!

Eindmusical groep 8. Wat een talent!

‘Wie steelt de show?’ Dat was de grote vraag bij de eindmusical van groep 8. Wat stonden ze te stralen op het podium. Het plezier spatte ervan af. De musical had alles: het was grappig, het had aanstekelijke liedjes en dansjes, maar het was vooral ontroerend. Net als voorgaande schooljaren werd de musical opgevoerd door àlle leerlingen van groep 8. Wat een talenten! We gaan deze kinderen missen. We wensen ze heel veel succes, maar vooral ook heel veel plezier op het voortgezet onderwijs!

Naar museum Catherijneconvent met Kunst Centraal

Naar museum Catherijneconvent met Kunst Centraal

De groepen 3, 4 en 5 zijn naar het museum geweest. Ze gingen met de bus naar museum Catharijneconvent in Utrecht. Ze hebben daar het project ‘Een wereld vol feest’ bekeken. Heel leerzaam. Feesten zoals Kerstmis, Paasfeest, Sinterklaas en carnaval werden besproken aan de hand van schilderijen.

Avondvierdaagse 2023

Avondvierdaagse 2023

We hebben meegelopen met de 3KernenAvond4Daagse. Gezellig op stap in onze nieuwe gele shirts. We hebben ervan genoten. Alle toppers hebben de eindstreep gehaald!

Schoolreisje

Schoolreisje

Wat hebben we genoten.Met alle groepen zijn we op schoolreis geweest. Groep 1 t/m 5 naar Ouwehands Dierenpark. De groepen 6 t/m 8 naar pretpark Drievliet. Een mooie dag met alleen maar stralende koppies!

Koningsspelen 2023

Koningsspelen 2023

Alle groepen hebben meegedaan met de koningsspelen. De groepen 1 en 2 al op de donderdag. Zij deden een circuit (gym, knutselen, speeltuin en oud-Hollandse spellen). De groepen 3 en 4 deden spelletjes op het plein en de groepen 5 t/m 8 gingen naar de Mariënhoeve. Het was daar een super gezellige dag met veel verschillende sporten, zoals judo, dansen, jeu-de-boules, voetbal en knotshockey.

Welkom in ons restaurant!

Welkom in ons restaurant!

In de groep 1/2 werken we aan het thema ‘Welkom in ons restaurant!’. De kinderen hebben zelf veel goede vragen bedacht. Bijvoorbeeld: hoe werkt een (pizza)bakker? Dit mochten ze zelf aan een echte pizzabakker vragen. Hoe leuk is dat?!

Nationale voorleesdagen

Nationale voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen 2023 zijn van woensdag 25 januari t/m vrijdag 4 februari. Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt ze veel plezier. Deze week hebben de kinderen van groep 7 en 8 voorgelezen aan de peuters van Kind en Co. Volgende week donderdag komt een geheime voorlezer voorlezen bij Kind en Co en bij onze kleuters. Spannend!

Update: donderdag 3 februari hebben we de voorleesdagen afgesloten, samen met de peuters van kind en Co. Als grote verrassing kwam burgemeester Iris Meerts voorlezen uit ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’.

Forensisch onderzoek in Explora

Forensisch onderzoek in Explora

De kinderen van Explora hebben gewerkt aan een lessenserie Forensisch onderzoek. M.b.v. proefjes, vingerafdrukken en DNA hebben zij de dader weten op te sporen. Vervolgens hebben ze een eigen verwerking gemaakt in de vorm van een escaperoom in Scratch, Stopmotion, website, Poster en een heus 3D boek. Dit alles onder begeleiding van Boukje Heidema. Kijk maar op  onderstaande link.

https://explora-frorensisch-onderzoek.jouwweb.nl